Stebanes Nominations: Best Scene (III)

De derde ronde! Tijd voor een nieuwe battle met Stebane. In de tweede ronde bleek het wederom lastig hem af te troeven in de scène uit The Dark NightNu ligt het misschien voor de hand jullie een wat eenvoudigere opgave te presenteren, maar dat is niet Stebanes stijl.

Stebane heeft zijn mede filmliefhebbers hoog zitten. Onderstaand fragment is er dan ook één voor de kenners. Dit keer komt de Best Scene uit de onder de huid kruipende thriller The Talented mr. Ripley.

And the nominee is: The Talented mr. Ripley – Tu vuo fa l’Americano

Door de cast met Matt Damon, Jude Law en Philip Seymour Hofmann is deze psychologische thriller op zichzelf al veelbelovend. Tom Ripley (Matt Damon) ziet door zijn unieke imitatietalenten kans onderdeel te worden van het cultureel hoogstaande en zorgeloze bestaan van miljardairszoon Dickie Greenleaf (Jude Law). Tom is gefascineerd door Dickie en het jetsetleven dat hij in Italië leeft. Wanneer Dickie na enige tijd Tom weer als een baksteen laat vallen, knapt er iets in het brein van de uiterst getalenteerde mr. Ripley. Hij benut dan ook al zijn talenten om zijn nieuw verworven bestaan te behouden, waarbij niemand wordt ontzien.

Stebane kiest zonder twijfel onderstaande scène in de jazzy nachtclub als Best Scene. De band tussen Tom en Dickie is hier nog hecht en Dickie laat Tom op het podium klimmen. De club ademt een zwoele en mediterrane sfeer uit waar Stebane geen genoeg van kan krijgen. Het geniale nummer Tu vuo fa l’Americano is zo lekker en opzwepend dat je het de hele avond op repeat kunt zetten. Neem dan ook meteen een Whiskey and Soda. Proost!

Geef een reactie