Stebanes Nominations: Best Scene (II)

Het is tijd voor een nieuwe battle met Stebane. In de eerste ronde is het jullie helaas niet gelukt om hem af te troeven, maar is eerlijk is eerlijk, de scène met The Jesus op de bowlingcourt is ongeëvenaard. Maar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Dit keer kiest Stebane zijn Best Scene uit Batman, The Dark Knight. Laat je niet kisten en haal de René Mioch in je naar boven.

And the nominee is: The Dark Knight – The Joker

Flokkers, een unieke kans om mij af te troeven. De beste scène uit The Dark Knight kiezen is een schier onmogelijke taak. Waarom? The Joker. Daarom. Bijna elke scène met The Joker, vertolkt door een sublieme (en inmiddels wijlen) Heath Ledger, is even geniaal. Met zijn wit geschminkte kop, donkere oogkassen en ver uitgesneden en bebloede mondhoeken is hij angstaanjagend, angstaanjagend realistisch. Tel daarbij op het ‘gesmak’ tussen zijn zorgvuldig gekozen uitspraken als “why ssssoo ssserious!!?” en je hebt de ultieme bad guy, waar zelfs Batman geen raad mee weet.

Onderstaande scène betreft de zogenaamde interrogation scene waarbij Batman in hoogst eigen persoon tot The Joker probeert door te dringen. Het fysieke geweld en de doordringende stem ten spijt, lukt het Battyboy niet om The Joker te breken. Let ook op The Joker’s lach wanneer Batman de vraag stelt “Why you wanna kill me!?”. Prachtig, daar kan Ron Brandsteder nog een puntje aan zuigen. Al met al een scène die niet mag ontbreken in Stebanes Nominations voor Best Scene. Heath Ledger, you’re a legend.

Geef een reactie