Pedrinho’s sound of summer

Na een eeuwigdurende winter zijn we eindelijk in de zomerse temperaturen beland. Plots lijkt alles fijner. De omgeving, het eten en drinken, de vrouwen. En de muziek, vooral de muziek. Pedrinho heeft er zin in en trapt het leukste seizoen van het jaar af met een zomerhit Flok 10.

Behalve het gehele oeuvre van Bob Marley, Jack Johnson en de Buena Vista Social Club zijn dit voor mij de nummers die de zon extra hard laten schijnen. Normaal gesproken bieden we een Flok 5 aan, maar door het overweldigende aanbod en het stralende weer kon ik onmogelijk kiezen en heb ik er voor het gemak een Flok 10 van gemaakt. En dan nog mis je natuurlijk een met cd’s gevulde Duitse strandkuil aan lekkere nummers. Ga dus vooral los in de comments en kom door met jouw favorieten!

10. Paolo Conte – Sparring Partner
Elke zomeravond wordt zwoel met het diepe Italiaanse stemgeluid van Paolo Conte. Neem nog een wijntje, kruip lekker dicht tegen elkaar aan en geniet van la dolce vita.

9. Don Henley – Boys Of Summer
Dit is als je goed op de tekst let eigenlijk een herfstnummer, maar wie luistert er nog goed naar de tekst bij 25 graden?

8. Weezer – Island In The Sun
Dit nummer is zo aanstekelijk dat je het zolang de zon schijnt niet meer uit je hoofd krijgt. Ik heb je gewaarschuwd! (en toch ga je ‘m luisteren…)

7. Juliet – Avalon
We’ll take a holiday, you know i’d love you better. Oneindig veel dancetracks die oneindig veel beter klinken met de zon erbij, maar deze doet t dankzij de lyrics dan nog net iets beter.

6. Green Day – Holiday
Collega Perestrooikaas kan trots op me zijn. Haar helden van Green Day gaan mee in de vakantiekoffer. Omdat je ook in zomerse sferen af en toe behoefte hebt aan gitaren. De titel doet de rest.

5. Noir Désir – Le Vent Nous Portera
Pak het hoognodige in, huur een auto zonder navigatie, zet dit nummer op en laat je meevoeren op de klanken, het avontuur tegemoet. Le vent nous portera…

4. The Sunclub – Fiesta De Los Tamborileros
Jeugdsentiment alarm! Het was 1997 en Pedrinho was net klaar met de HAVO en nog zo groen als gras. Elke avond te vinden in Disco JoJo en (als ik tenminste binnenkwam) de Hooizolder in mijn hometown Zoutelande, daar waar de zon sowieso het vaakst schijnt (onafhankelijke bron). Deze plaat hoorde je dan minstens drie keer. Niet kapot te krijgen, nog steeds niet. Wepa!

3. Manu Chao – Me Gustas Tú
In een Flok 10 van zomerse liedjes mag een Spaanstalig nummer natuurlijk niet ontbreken. En dan kom je al snel uit bij de ongekroonde koning van de backpack-generatie: Manu Chao. De geur van ongewassen gasten met dreadlocks in een shabby hostel komt je al tegemoet bij het draaien. Hello, where are you from, where have you been so far, how long will you stay, where do you go to bla bla blaaaa. Je zou er bijna een hekel aan krijgen.

2. Madonna – La Isla Bonita
Kenners weten het: niet Holiday van Madonna (en zeker niet van MC Miker G & DJ Sven) is hét zomernummer van de Queen of Pop, maar La Isla Bonita. Een loom ritme, bongos, gitaartje, grammaticaal incorrecte Spaanse zinnetjes. Dit nummer heeft het allemaal. “I fell in love with San Pedro”, ach, neem het ‘r eens kwalijk.

1. Laidback – Sunshine Reggae
Gimme gimme, gimme just a little smile. Met deze plaat op de achtergrond een fluitje van een cent. Zelfs op de donkerste dag in december voelt het warm aan met deze klassieker. Later nog eens geremixt maar de beat maakte ‘m toch iets minder relaxt, vandaar het origineel. Geniet van de zon en bestel nog een Mojito. The summer is magic!

Geef een reactie