Pedrinho in Vietnam

In navolging van Kuifje en een stuk of wat Amerikanen back in the days is Pedrinho afgereisd naar Vietnam. Ook op vakantie is hij niet te beroerd om zijn Flokken-bril op te zetten en vervolgens zijn ervaringen met jullie te delen. En niet te vergeten zijn beste foto’s.

Vietnam, het land land van communisme, oorlog en loempia’s. Dan zijn tulpen, kaas en klompen eigenlijk zo gek nog niet. Toch is het land een bezoekje waard, al is het maar vanwege die vreemde combinatie. Zo is een lesje claustrofobie in een Vietcong-tunnel een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring. Met op de achtergrond het geluid van automatische geweren vanaf de nabijgelegen schietbaan, waande Pedrinho zich al snel in een aflevering Tour of Duty. Zakdoek om z’n hoofd en bevelen schreeuwen zoals Zeke Anderson in zijn beste dagen. “Alpha Zero Foxtrot, napalm, napalm!”. Dat soort werk. De lachers op z’n hand, behalve natuurlijk tourguide Charlie. Vietnamezen en humor. Het bleek een moeizaam huwelijk…

Behalve tunnelvisie kan je ook best een good night in Saigon hebben. Billy Joel wist het al, Pedrinho nu ook. Het bier is er in ieder geval niet duur en de dames evenmin (aldus een Engelsman van middelbare leeftijd). Tel daarbij op de relaxte strandbestemmingen en een stuk of wat bezienswaardigheden en je hebt een complete vakantie in één land. Toch blijft bij Pedrinho het gevoel overheersen dat Vietnam niet meer is dan een soort warenhuis; je kan er alles vinden, maar de kwaliteit is toch minder dan in de speciaalzaak.

Geef een reactie