Nederlandsch voor Dummies

Het Nederlands is een prachtige taal, mits op de juiste manier gebruikt. Want zoals Herman Finkers al zei: zet verkeerd een komma of een letter en zelfs Jezus is een ketter. Ook foutief uitgesproken woorden kunnen tot verwarrende en zelfs pijnlijke situaties leiden. Flokken biedt de helpende hand.

Mensen die moeite hebben met de uitspraak van de moedertaal, kunnen in de maatschappij niet rekenen op veel sympathie. Integendeel, het etiket ‘dom’ wordt snel opgeplakt en hoongelach valt hun ten deel. Niet zelden belanden deze taalkundig minder bedeelden hierdoor in een sociaal isolement. Er zijn zelfs enkele gevallen van suïcide bekend waarbij in de afscheidsbrief een gebrek aan linguïstisch talent – compleet met bijbehorende spelfouten – als reden werd aangevoerd.

Met onderstaande snelcursus ‘Nederlandsch voor Dummies’ willen we je behoeden voor dergelijke scenario’s. De geluidsfragmenten geven een beknopt overzicht van de meest gemaakte taalkundige uitglijders. Beluister deze dan ook aandachtig en oordeel niet te snel. Het lijkt in eerste instantie misschien grappig, tot het moment dat blijkt dat je zelf bij een seksuoloog met je whiplash aan slag moet…

Wifi

Wifi

Marlboro

Marlboro

Euro

Euro

 

 

 

Al Qaida

Al Qaida

 

Voucher

Voucher

Mercedes

Mercedes

Geef een reactie