Lowlands zin in, zin in Lowlands (deel 1)

Lowlands, het jaarlijkse hoogtepunt van het festivalseizoen, staat weer voor de deur. De voltallige redactie van Flokken geeft vanaf vrijdag acte de presence en daarom de komende dagen een must-see Flok 5 volgens onze bloggers. Pedrinho trapt af.

5. Spinvis
Poprecensenten rollen over elkaar heen om deze man de hemel in te prijzen als er zoals dit jaar weer een nieuw album verschijnt. Dit lijkt overdreven als je zijn muziek voor het eerst hoort, maar als het Spinvis-kwartje eenmaal gevallen is, kun je geen genoeg meer krijgen van de mooie melodieën en originele teksten. Of om met Johan Cruyff te spreken: je gaat het pas zien als je het begrijpt.

4. Todd Terje
Ook al regent het al drie dagen non-stop of draait de Zweedse DJ/Producer (zoals dit jaar) midden in de nacht; zodra zijn hit Inspector Norse uit de speakers knalt begint geheid de zon te schijnen. En als je niet van zijn catchy discohouse houdt, dan is het altijd nog de moeite waard om zijn snor te gaan bewonderen.

3. Ben Howard
Als het waar is dat je zo goed bent als je laatste cd dan zit deze Brit geramd. Zijn laatste album Every Kingdom is trouwens ook zijn eerste, dus we kunnen ook nog eens spreken van een geniaal debuut. Twee redenen om van deze singer/songwriter te gaan genieten voor de prijs van één!

2. Marcel Dettmann & Ben Klock
Er mag gedanst worden. Wat zeg ik? Er moet gedanst worden! Lowlands is niet compleet zonder minimaal één nacht flink doorhalen in de Bravo. Gelukkig weet de organisatie dat ook en daarom worden deze twee Berlijnse beukers ingevlogen. Residents van de roemruchte club Berghain, dus ze kennen het klappen van de technozweep. Immer gerade waus!

1. The Black Keys
Ranomi Kromowidjojo kan niet alleen hard zwemmen, ze heeft ook nog smaak. Anders had ze niet gekozen voor Gold on the Ceiling van The Black Keys onder het filmpje van haar gouden races. De band bestaat alweer een hele tijd, maar is nu dankzij het meer toegankelijke album El Camino doorgebroken bij het grote publiek. Niet alle fans waren het eens met deze muzikale keuze, maar als straks de Alpha op z’n kop staat is iedereen dat vast weer vergeten.

Oh ja, en nog een laatste gratis tip: negeer de dubstep-hype!

 

Geef een reactie