Lang leve Herman Finkers

Afgelopen maandag mocht Herman Finkers zijn 59e verjaardag vieren. Flokken wil dit heuglijke feit niet zomaar voorbij laten gaan en trakteert iedereen daarom vandaag op een Flok 5 met grappige fragmenten van de ongekroonde koning van de woordgrap.

Herman Finkers speelde zijn eerste show in 1979 en tot aan 1999 zouden er maar liefst nog negen volgen. Na een pauze, mede door ziekte, keerde hij in 2007 terug voor zijn voorlopig laatste voorstelling, niet geheel toevallig ‘Na de pauze’ geheten.

De Twentse cabaretier staat bekend om zijn droge humor en zijn vernuftige woordgrappen waarmee hij zijn publiek telkens op het verkeerde been zet. In tegenstelling tot veel van zijn cabaret-collega’s is er bij hem nooit sprake van opgeheven moralistische vingertjes, kritiek op de maatschappij of zogenaamd gevoelige liedjes. Een avond Finkers is gewoon een avond lachen. En daar houden we van bij Flokken: lachen.

Als we recht willen doen aan zijn rijke oeuvre, zouden we eigenlijk vijf volledige shows in de Flok 5 moeten opnemen. Voor nu houden we het echter bij een bescheiden eerbetoon en kiezen willekeurig een paar van zijn leukste fragmenten.

5. Openingszin
4. Kussentjes
3. Dokter
2. Papegaai
1. Spreukjesbos

Geef een reactie