Flokken Radio

Vroeger was alles beter. Fabel. Vroeger was radio beter. Twijfelachtig. Tegenwoordig is er geen station meer waar je niet na een dag tot maximaal een maand gek van wordt. Feit. Of het nu een dag (Q-Music) of een maand (3FM) is, uiteindelijk bezwijkt iedereen aan de eentonigheid.

Zoals bijna alles is ook radio onderhevig aan de wetten van de commercie. De luistercijfers zijn bepalend, want hoe meer luisteraars, hoe meer reclame-inkomsten. Logisch voor commerciële stations, maar ook de publieke omroep moet door de teruglopende overheidssteun op deze manier denken. Met behulp van panels en analyses wordt zo een playlist samengesteld die zoveel mogelijk mensen kan behagen. 3FM, het radiostation dat zich in de nineties nog profileerde als alternatief, is daarom tegenwoordig ook niet meer dan een hitstation. Dertien in een dozijn, eenheidsworst, eindeloze herhaling en heel veel muzikale middelmaat.

Radio is om bovenstaande reden niet het medium voor mensen bij wie de muzieksmaak verder gaat dan wat de Top 40 op dat moment voorschrijft. Voor al die mensen hebben we goed nieuws. Flokken komt vanaf vandaag met een alternatief: Flokken Radio!

Flokken Radio is geen reclame, geen spelletjes, geen geouwehoer en geen filenieuws. En vooral geen HITS HITS HITS! Maar wel twee uur lang verschillende maar niet willekeurige nummers. Uit alle mogelijke genres. Zonder wetten en regels, want moeten mag niet bij Flokken. Soms hoor je dan ook drie nummers uit één genre achter elkaar. Een gotspe als je het playlist-algoritme van Radio 538 mag geloven. Of tracks van twee keer de volgens Sky Radio maximaal toegestane lengte (Celine Dion en Lionel Richie kunnen u hier meer over vertellen, red.). Het is heel simpel: als de DJ van dienst het goed vindt, dan hoor je het op Flokken Radio.

Aan Pedrinho de eer om het gloednieuwe radiostation te openen. Zoals jullie misschien wel weten heeft hij een nogal uiteenlopende smaak. Waar zijn alter ego DiSign de deephouse een warm hart toedraagt, laat Pedrinho een wat meer alternatieve kant zien. Muziek uit vele genres, maar verenigd door kwaliteit en gevoel. Een twee uur durende reis met een relaxte start, een paar zorgvuldige piekmomentjes en een zachte landing. Veel plezier met Flokken Radio – Altijd een muziekfeest!

Geef een reactie