Flokken Radio (2)

In december introduceerden we vol trots Flokken Radio, het antwoord op de vercommercialisering van de ‘gewone’ radio en de daarmee gepaard gaande muzikale armoede. Vandaag is het tijd voor deel 2. 

Na de aftrap van Pedrinho is het nu de beurt aan Flokker van het eerste uur Elwin Bakker. In zijn playlist komt zijn enorm brede alternatieve muzieksmaak en welhaast encyclopedische kennis naar voren. Deze deelt hij al sinds jaar en dag graag met zoveel mogelijk mensen. Wat heet, wanneer hij kans ziet legt hij ze op aan een ieder die zich op dat moment in dezelfde ruimte bevindt, goedschiks of kwaadschiks. Menig feestje is al op deze manier tot een einde gekomen. Een goed einde wel te verstaan, want de beste man weet wat muzikaal goed voor je is.

Zelf zegt hij het volgende over de afspeellijst: “De luisteraar krijgt een breed scala aan muziekstromingen voorgeschoteld, die vervolgens in twee uur door ’s luisteraars strot worden gedouwd. Van de Rotterdamse metro-grietjes van Hausmagger, de Amsterdamse bitches van Adje tot de beautiful ladies van Lee Fields. Iedereen represent. Tussendoor is het een dromerige trip door de warmer landen van deze aardkloot. Laadjes uit het rariteitenkabinet worden opengetrokken en klassiekers worden afgestoft. Uiteindelijk blaast Christ the Redeemer zelf de kaars uit.”

Niets meer aan toe te voegen. Veel plezier met Flokken Radio deel 2!

Geef een reactie