Eighties onverantwoord

De eighties, het onderschoven kindje van de decennia. Recessie, hongersnood, olietekort en mannen met snorren. En de muziek? Oordeelt u zelf.

De 60′s hadden rock ‘n roll, de 70′s disco, de 90′s grunge (en happy hardcore!) en de zeroes indie, wat dat ook mag zijn. De 80′s hadden niets van dit alles. Wat de wereld bij zal blijven is niet een muziekstijl die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, maar een totaal gebrek aan goede smaak.

Mannen met geföhnd haar en vrouwen met kapsels die stijf stonden van de haarlak. Hoogopgetrokken spijkerbroeken en pastelkleurige bloesjes. Glamrock en synthesizerpop. De lijst is zo lang als de mat van Nik Kershaw. Het was dus niet eenvoudig om tot een Flok 5 van eighties onverantwoorde clips te komen. De comments staan dan ook wagenwijd open voor een discussie over de volgorde en eventuele ontbrekende nummers.

5. Pino D’Angio – Ma Quale Idea
Italianen zijn natuurlijk sowieso goed in fout, maar Pino D’Angio doet er nog een schepje bovenop. De oplettende kijker ziet trouwens niet alleen een geweldig optreden, maar hoort ook nog de basis voor een lekker dancenummer van Madison Avenue in 1999. Ere wie ere toekomt, af en toe vormden die vermaledijde 80′s dus wel het hoofdingrediënt voor de kwaliteit van de 90′s.

4. Sabrina – Boys Boys Boys
Mijn zus had het singletje (mp3′tje op vinyl, red.). Uren kon ik ernaar luisteren kijken. Sindsdien is er weinig veranderd. Boys will be boys.

3. Culture Club – Karma Chameleon
I’m a man zingt Boy George van Culture Club herhaaldelijk. Zowel deze tekst als zijn naam kunnen ernstig in twijfel worden getrokken na het zien van de clip. Maar hoe fout ook, het blijft een uitdaging om niet mee te gaan zingen…

2. Baltimora – Tarzan Boy
Simpelweg onmogelijk om te beschrijven hoe fout dit is. Daarom citeer ik maar de top comment bij de Youtube video en laat ik de rest aan jullie over.
“This is the best song to listen to while sitting on top of palm trees and swaying them back and forth to gain roof access to the building nearby.” Juist ja.

1. Ryan Paris – Dolce Vita
Ryan heeft het helemaal begrepen. Als je Paris heet moet je natuurlijk je eighties onverantwoorde dancemoves tonen met de Eiffeltoren op de achtergrond. Doe er nog een paar sexy dames op rolschaatsen bij (niet te verwarren met skates) en het plaatje is compleet. Overigens wel gewoon een topplaat, zo eerlijk moeten we zijn. High quality!

Geef een reactie