Bondgirls to Skyfall in love with

Vanavond gaat Skyfall ook in Nederland eindelijk in première. Zoals bij elk deel in de 007 reeks is het ook dit keer, naast de vette actie en coole gadgets, weer uitkijken naar het vrouwelijk schoon. Om alvast in de stemming te komen een Flok 5 van Bondgirls door de jaren heen.

5. Denise Richards
Laten we er voor het gemak maar vanuit gaan dat één en ander (twee en ander…) niet helemaal echt is aan Denise, anders stond ze hoger. Ze mocht al eens fijn uit een zwembad kruipen in Wild Things en vervolgens werd haar talent gescout voor de rol van Dr. Christmas Jones in The World Is Not Enough. Daarin ontlokte ze Bond tijdens een vrijscene de legendarische uitspraak “I thought Christmas only comes once a year”.

4. Honor Blackman
Ere wie ere toekomt. Honor heeft de beste naam voor een Bondgirl in de geschiedenis van 007: Pussy Galore! En nee, ik vergis me niet met een karakter uit Austin Powers. Alleen al op basis van die naam verdient de Goldfinger actrice een plek in de Flok 5. Gelukkig ziet ze er ook nog appetijtelijk uit. Althans, als je zoekt op foto’s van meer dan 30 jaar geleden.

3. Famke Janssen
Nationalistisch als we zijn bij Flokken moest er natuurlijk ook een Nederlandse Bondgirl in de Flok 5. Dan zijn er twee mogelijkheden: Daphne Deckers en Famke Janssen. Over smaak valt niet te twisten, maar een vrouw die Bond kan wurgen met haar bovenbenen staat sowieso een treetje hoger dan een schrijfster van pedagogische kinderboeken.

2. Ursula Andress
Ursula Andress wordt gezien als de moeder aller Bondgirls. Sinds haar verschijning in de eerste Bond-film Dr. No is er geen deel voorbij gegaan waarin geen soortgelijke rol wordt vertolkt door een vrouw. De manier waarop de Zwitserse actrice uit het water komt lopen is in de filmgeschiedenis slechts één keer overtroffen. Hierover later meer…

1. Halle Berry
Mensen die Pedrinho een beetje kennen wisten natuurlijk allang wie op 1 zou staan. Maar zeg nou zelf, ook mannen zonder aangeboren voorliefde voor dames met een tintje hebben toch nog nooit een vrouw lekkerder uit het water zien komen?

Geef een reactie