A Flokken flight to Lowlands Paradise

Lowlands, het jaarlijkse hoogtepunt van het festivalseizoen, staat weer voor de deur. Dit keer zal Pedrinho de Flokken-honeurs waarnemen in Biddinghuizen. Net als vorig jaar geeft hij voorafgaand zijn persoonlijke Flok 5 van niet te missen acts.

5. Richie Hawtin
Richie is gek op de meisjes. En de meisjes zijn gek op Richie. Tot zover niks vreemds, we hebben het immers over een top-dj. Wat hem echt bijzonder maakt is dat de jongens ook gek op ‘m zijn. Dat heeft dan weer niks te maken met zijn looks, geld of status, maar alles met zijn muziek; minimal techno van de bovenste plank. Dus slippers uit, dansschoenen aan, it’s getting Hawt-in here!

4. Satellite Stories
Wat kan je zeggen over een Finse band die pas afgelopen najaar hun debuutalbum heeft uitgebracht? Niet veel. Misschien dat ze qua sound erg veel weg hebben van Two Door Cinema Club. En dat dat helemaal niet erg is, want dat ze dan hoogstwaarschijnlijk ook prima in staat zijn om een festivaltent op z’n kop te zetten. Gewoon gaan kijken dus en verder geen woorden aan vuil maken.

3. Nick Cave & The Bad Seeds
Blij worden van trieste muziek, het is een kunst op zich. Degenen die deze kunst het beste beheersen komen zondagavond samen in de Alpha. Daar speelt dan Nick Cave & The Bad Seeds, de ultieme band voor mensen waarbij Prozac net zo averechts werkt als Ritalin bij kinderen zonder ADHD. Voor hen zit geluk niet in carnavaleske hoempapa, maar in minimale arrangementen en gemurmelde teksten over vermoorde vrouwen. En geef ze eens ongelijk.

2. Maceo Plex
Vrijdagnacht wordt er niet geslapen. Nee ik meen het. Geen smoesjes nu. Het is de eerste avond, dus moe kan je nog niet zijn en aan de muziek zal het zeker niet liggen. Na Ben Pearce en Julio Bashmore – beiden ook niet vervelend – neemt Eric Estornel aka Maceo Plex het over in de Bravo. Los zal het gaan lieve Flokkers. Los met een lange sssssss.

1. Robert DeLong
Robert DeLong is in z’n eentje een hele band. Met behulp van zijn apparatuur kan hij alleen waar andere formaties minimaal 4 mensen voor nodig hebben. Dat is knap, maar als het zou leiden tot slechte muziek heb je er alsnog weinig aan. Maar laat het nou ook nog eens zo zijn dat die dekselse Robert juist hele aanstekelijke electropop maakt, waarop het onmogelijk stilstaan is. Zien is geloven.

Ps. De avonden kunnen vrij fris zijn op het Lowlands-terrein en het hipstergehalte ligt ook nog eens bijzonder hoog. Wees hierop goed voorbereid en koop nog snel een Flokken hoody in de FlokShop!

Geef een reactie